Participatie in onderzoek: tijd voor verdieping (aanmelding gesloten)
Ben jij een patiënten- of cliëntenvertegenwoordiger met jarenlange ervaring in participatie bij onderzoek? En ben je op zoek naar verdieping en de kans om ervaringen uit te wisselen met andere ervaren belangenbehartigers? Dan is onze bijeenkomst op maandagmiddag 7 april speciaal voor jou. Aanmelding is inmiddels gesloten.
We zien dat je in de praktijk van samenwerken met onderzoekers soms tegen vragen en dilemma’s aanloopt. En dat er behoefte is aan verdieping op specifieke onderwerpen. Daarom organiseert INVOLV op 7 april in Utrecht een bijeenkomst die in het teken staat van deze vragen en dilemma's, speciaal voor (zeer) ervaren belangenbehartigers die actief betrokken zijn bij onderzoek.
Programma
12:30 - 13:00 Inloop met lunch
13:00 – 16:00 Inhoudelijk programma.
Verdiepende workshopronde
Kies uit een van de drie parallelworkshops waarin je de diepte ingaat op:
- Fundamenteel onderzoek
Wat is fundamenteel onderzoek? En wat zijn de aanknopingspunten om als patiëntenvertegenwoordiger op samen te werken?
- Consortium
Hoe kun je je rol als patiëntenvertegenwoordiger invullen in een landelijk of Europees onderzoeksconsortium?
- Uitkomstmaten
Wat zijn uitkomstmaten? Wat is het verschil tussen primaire en secundaire uitkomstmaten? En hoe kan je vanuit jouw perspectief een oordeel of advies geven over welke relevant zijn?
Uitwisselingsronde in groepen
Je gaat in kleine groepen in gesprek met andere ervaren belangenbehartigers. Onder begeleiding van INVOLV-adviseurs bespreek je dilemma’s en vragen die je tegenkomt. Deze onderwerpen bepalen we op basis van behoeften van deelnemers. Geef deze dus aan in het formulier hieronder.
Presentatie van Maarten de Wit.
Tijdens deze bijeenkomst nemen we ook afscheid van Maarten de Wit, omdat hij stopt als trainer bij INVOLV.
16:00 Borrel
Voor wie?
Deze bijeenkomst is voor patiënten, cliënten en naasten die al meerdere jaren actief zijn met participatie in onderzoek. Bijvoorbeeld als lid van projectgroepen in onderzoek, onderzoekspartner of adviseur.
Er is plek voor maximaal 30 mensen. We streven naar een gevarieerde groep van organisaties en aandoeningsgebieden. Daarom werken we met een vooraanmelding. We laten je na jouw vooraanmelding zo snel per mail mogelijk weten of je aanmelding definitief wordt. Je kunt daarna ook je voorkeur voor één van de drie workshops aangeven.
Bij je vooraanmelding kun je input leveren voor de uitwisselingsronde in het programma: thema’s voor uitwisseling die voor jou van belang zijn. De drie workshops zijn inmiddels al bepaald op basis van de vooraanmelders vóór 1 maart.