Online module voor patiëntenvertegenwoordigers

Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid is belangrijk voor iedereen, maar voor mensen met een aandoening of beperking nog meer. Wat betekent dat eigenlijk concreet? Kán iedereen wel online meedoen? En zo ja, hoe zorg je daar dan voor? In onze online kennismodule leer je wat digitale toegankelijkheid is en aan welke richtlijnen websites en andere digitale platforms in Nederland moeten voldoen.

Met digitale toegankelijkheid bedoelen we dat alle digitale informatie en online diensten voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is. Bijvoorbeeld een website die toegankelijk, begrijpelijk en gebruiksvriendelijk is. Ook bijvoorbeeld voor mensen met een visuele of auditieve beperking. 

De filmpjes in deze online module laten je haarfijn zien wat het betekent als digitale toepassingen zoals websites niet toegankelijk zijn. Met de reflectievragen krijg je meer inzicht. 

 

Na afronding van deze online module heb je geleerd:

  • wat digitale toegankelijkheid is.
  • voor wie digitale toegankelijkheid belangrijk is.
  • aan welke regels voor digitale toegankelijkheid je in Nederland moet voldoen.
  • welke 5 misverstanden over digitale toegankelijkheid er zijn.

Daarnaast ontvang je:

  • een stappenplan om de digitale toegankelijkheid van bijvoorbeeld websites, apps en portalen te verbeteren.
  • handige tips voor de digitale toegankelijkheid van je eigen organisatie.

Deze module is bedoeld voor medewerkers en vrijwilligers van organisaties in zorg en welzijn die willen weten wat digitale toegankelijkheid is, en waarom en voor wie dit zo belangrijk is.

Je volgt de leermodule op ons online leerplatform Procademy. Na aanmelding ontvang je binnen een werkdag (24 uur) een e-mail met een wachtwoord waarmee je op het platform kunt inloggen. De toegang tot de online module is 2 maanden geldig.

Mogelijk ook interessant

Volledig overzicht